Indland // samfund

27. december 2019 10:45

Bo Bach Jensen

Chancen for indbrud i juledagene er fire gange så stor som normalt

Chancen for indbrud i juledagene er fire gange så stor som normalt

Pas godt på din bolig og ejendele med disse simple råd

Chancerne for indbrud er firedoblet i juledagene

Indland 27. december 2019 10:45

Bo Bach Jensen

Chancen for indbrud i juledagene er fire gange så stor som normalt

Chancen for indbrud i juledagene er fire gange så stor som normalt

Nu hvor julens store gaveudveksling er overstået, gælder det om at få lov til at beholde sine gaver. Mellemdagene mellem jul og nytår, er typisk en tid hvor man ofte er borte hjemmefra i mange timer af gangen.

 

Dette ved indbrudstyvene også godt, og derfor er de ekstra aktive i disse dage, og de holder sig ikke for gode til at snuppe den fine køkkenmaskine, Playstation eller tv'et, hvis de kan komme godt afsted med det.

 

Men følger du disse ganske få enkle råd, kan du gøre livet meget mere besværligt for indbrudstyvene, og få lov til at beholde dine julegaver i fred.

 • Få naboen til at holde øje med din bolig

  Indbrudstyve vil allerhelst have fred og ro til deres foretagende, de bryder sig bestemt ikke om nysgerrige naboer, der holder godt øje med hvad der sker.

 • Tænd lys, tv og musik, og slå ringeklokken fra

Indbrudstyvene bryder sig ikke om tændt lys, de foretrækker at arbejde i læ af mørket. De bryder sig bestemt heller ikke om dit selskab når de skal tømme din bolig for alle dine fine nye julegaver. Et tændt tv, eller musik fra radioen, indikerer at der er nogle hjemme, og tyvene vil derfor overveje om ikke de skal finde et andet sted at stjæle fra.

Ideen med at slå ringeklokken fra, er at når tyven ringer på, og der ikke er nogen der svarer, kan han regne ud at der ikke er nogen hjemme.

 • Lad opvasken stå

En urørt opvask signalerer igen at der er nogle hjemme, hvilket igen får tyvene til at tøve med at bryde ind

 • Sæt en bevægelsessensor på din udendørs belysning


Indbrudstyve foretrækker at arbejde sort, helst helt sort. Tænder lyset når tyven går ind i din indkørsel/have, er det med til at skræmme tyven bort.

 • Gem dine værdier

  Jo sværer du gør det for tyven, jo større er sandsynligheden for at du får lov til at beholde dine ting. Sørg for at ting af værdi, ure og smykker, laptop og
  Playstaion osv. ikke er synlige udefra.

 • Vis ikke feriebilleder på sociale medier


Indbrudstyvene er også på Facebook og andre sociale medier, og slår du et billede op hvor du sidder hos Fætter Yoda i Gåserød, er tyven godt klar over at der er frit spil i din bolig. Derfor, tænk over hvad du ligger op af feriebilleder.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere