Indland // kultur

09. januar 2020 16:45

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Astma-Allergi Danmark gør klar til pollensæsonen

Pollensæsonen nærmer sig, og Astma-Allergi Danmark har hentet pollenfælden ud af sit vinterhi. Det betyder, at foreningen allerede nu holder øje med årets første pollen.

Indland 09. januar 2020 16:45

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Med pollensæsonens indtog følger tiden for irriterede øjne og tilstoppede næser for omkring en million danskere, som lider af pollenallergi. Astma-Allergi Danmark har nu monteret pollenfælden i København, 15 meter over jorden, og er klar til at fange og rapportere om årets første pollen.

Hvornår begynder pollensæsonen?

Pollensæsonens start afhænger af vejr og temperatur i vintermånederne. Typisk begynder pollensæsonen i midten af februar, men en mild vinter kan have indflydelse på træernes udfoldelse og dermed på sæsonstarten.

– Indtil nu har vinteren været mild, hvilket kan give en tidlig pollenstart. Får vi imidlertid koldt vejr og frost, kan det udsætte sæsonstarten, fortæller Andrea Pil-Holm, biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark.

Der er også risiko for, at varme vinde fra syd og sydøst trækker pollen fra andre lande ind over Danmark. Står en hasselbusk beskyttet, fx lunt placeret i haven, kan den lokalt afgive pollen tidligere, end det registreres i Astma-Allergi Danmarks pollenmålinger.

Forbered dig allerede nu

Nogle pollenallergikere kan måske allerede mærke, at de første pollen er i luften. De bør derfor tage deres forholdsregler og forberede sig på den kommende pollensæson fx ved opstart af behandling i samarbejde med egen læge.

Få også direkte besked, når pollensæsonen begynder, ved at downloade appen Dagens Pollental.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere