Indland // sport

25. januar 2020 14:00

Bo Bach Jensen

Her ses den danske båd, sejlet af Lukas Mohr

Her ses den danske båd, sejlet af Lukas Mohr

Underseedet TEAM DENMARK tager guld over verdensmestrene

Sønderborgenseren Frederik Klakk Jeppesen var torsdag med til at vinde guld i e-sejling

Indland 25. januar 2020 14:00

Bo Bach Jensen

Her ses den danske båd, sejlet af Lukas Mohr

Her ses den danske båd, sejlet af Lukas Mohr

E-sport og dermed e-sejlads vinder frem. I aftes vandt TEAM DENMARK turneringen LAST IS OUT Regatta, foran de tidligere verdensmestrene fra Frankrig. Danskerne var tæt på at miste det hele, men kom efter det og tog sejren. Det var først efter 12 indledende race at de tidligere verdensmestre måtte se sig slået.

LAST IS OUT

Formatet LAST IS OUT er simpelt opbygget. Et hold har tre spillere, og hold fra hele verden kan deltage. Et dansk hold må dog kun bestå af danske spillere, og det samme gælder for de andre nationer.

 

Alle holdene sejler mod hinanden i de velkendte J/70’ere. Der sejles gentagende mindre sejladser efter hinanden af ca. 7-9 minutters varighed indtil der kun er 2 hold tilbage. Der er en regel der gælder for alle sejladserne, den sejler som kommer sidst, ryger ud og det gør resten af hans hold også. Ender man på sidstepladsen i et race, er man definitivt ude i kampen om guldfinalen.

 

Regerende verdensmestre udfordret

Efter 12 race lykkedes det endeligt TEAM DENMARK at kunne slå det franske hold. Et fransk hold der ellers havde alle forudsætninger for at nå guldfinalen og dermed tage guldet. Det franske hold, som både havde verdensmestrene fra 2018 med på holdet, samt sølv medaljetager fra VM i 2019, kunne dog ikke slå de danske stjernersejlere.

 

Guldfinalen var utrolig spændende og endte til danskerne fordel med en 3-1 sejr.

 

Lukas Mohr fortæller om aftenens sejladser; ”Vi starter som underseedet! Vi laver nogle små fejl som koster os dyrt i de indledende sejladser – men vi havde is i maven! Vi kom i bund og grund bedst ud af nærkampssituationerne, når det virkelig gjaldt”, fortæller en af landets bedste e-sejlere.

 

SE eller gense aftens sejladser her: http://kdy.dk/news_reader.php4?uv&uniq_id=8012&p&fbclid=IwAR1bm6idA4ehEWcOdrryqkM8QMte5wgnssGyzEfqHmP7FYeq9qEO77cgc18

 

TEAM DENMARK bestod af:

Felix Jacobsen, medlem af Kongelig Dansk Yachtklub

Lukas Mohr, medlem af Kongelig Dansk Yachtklub og

Frederik Klakk Jeppesen, medlem af Sønderborg Yachtclub.

 

KDY som har to aftenens e-spillere på holdet, er en af de danske klubber der har mange e-sportsaktiviteter. Seneste er bl.a. Sønderborg Yacht Club kommet med ombord i e-sejlads. LÆS mere om KDY’s esports-aktiviteter her: http://kdy.dk/news_reader.php4?uv=&uniq_id=8012&p=&fbclid=IwAR0OOoBCF83Km52JCd9Zk7Qp-Iz4kXp7yqu2XhYFoEjixu4wB3tuKcc9Fqw 

 

Dansk e-sport er støttet af Dansk Sejlunion, E-sailing.tv, E-sailing Denmark, Sailing Aarhus, Sejlsportsligaen.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere